Iedere week begint met een online coachingsgesprek op zondag. Zowel bij de offline als online begeleiding. Kijk voor beschikbare tijden onderaan deze pagina.

Tijdens dit gesprek van ongeveer een kwartier gaan we na wat er de komende week belangrijk is, en plannen we het huiswerk wat voor zover bekend is, alvast in.

Afhankelijk van het afgenomen pakket plannen we tenslotte 6 of 8 uren begeleiding in.

openingstijden
op locatie

Offline huiswerkbegeleiding

Als je bij Jong geleerd Studiecoaching aankomt, zoek je eerst een plekje uit waar je wil zitten. Als je je gesetteld hebt, kunnen we aan de slag. Eerst lopen we aan de hand van je dagrooster via bijv. Magister je afgelopen schooldag door. Bij welke vakken heb je huiswerk gekregen, en staat dit goed in je agenda genoteerd.

Als er een toets aankomt, wordt de leerstof in behapbare stukken over verschillende dagen verdeeld. Als dit niet in je agenda past, heb ik daar een handige planner voor. Dan maken we een planning voor de komende dagen in je agenda of in de planner die bij mij verkrijgbaar is. (zie: Time2Planner)

Je begint daarna te werken aan het huiswerk wat een dag later af moet zijn. Dan maak je het huiswerk wat je die dag hebt op gekregen, maak- en leerwerk afgewisseld. Als je tijd over hebt ga je vooruit werken of leerstof herhalen. Je weet dan hoe je je huiswerktijd goed kunt invullen. In het begin gaan we dit samen oefenen.

Ook letten we er op dat de leerstof tot het volgende toetsmoment telkens wordt overhoord en herhaald, zodat het langer blijft hangen. Als we dit een paar keer samen hebben gedaan, ga je het alleen proberen. Natuurlijk kijk ik daarna over je schouder mee, totdat je dit helemaal zelf kunt doen. 

Vóórdat je start met huiswerkbegeleiding, raad ik je aan om eerst één van de cursussen te kiezen die Jong geleerd Studiecoaching je kan aanbieden. Als je namelijk één van deze cursussen hebt gedaan, heb je aanzienlijk minder tijd nodig om een goede huiswerkhouding te ontwikkelen, dan iemand die geen cursus heeft gevolgd.

Click me! je studievaardigheden ontwikkelen?
jonggeleerd.com - Online begeleiding

Thuis

Online huiswerkbegeleiding

Het gaat op dezelfde manier als wanneer je de huiswerkbegeleiding fysiek volgt, alleen nu log je in op de afgesproken tijd via de website van Jong geleerd Studiecoaching.
Vanaf je eigen werkplekje thuis!

De videosoftware van Zoom hoef je maar één keer te downloaden. Zo kunnen we in het vervolg gemakkelijker en veiliger a.d.h.v. een link en een wachtwoord met elkaar contact maken. Zonder onderbrekingen van buitenaf.

We spreken kort door wat je gaat doen, en je kunt daarna meteen aan de slag. Heb je dan een vraag, dan kun je een foto van je werkboek appen. Het huiswerk wat je gemaakt hebt, wordt dan ook zo samen overhoord en nabesproken.

proefweek aanvragen