Snel leren = leuk leren

Voor wie is 'snel leren = leuk leren' geschikt?

Of je leren nou lastig vindt of dat je gewoon wilt weten hoe je sneller en gemakkelijker leert: de cursus is geschikt voor alle middelbare scholieren van VMBO-TL t/m VWO. ‘Snel leren = leuk leren’ is tevens geschikt voor scholieren met AD(H)D, dyslexie en hoogbegaafdheid. Het schoolwerk wordt pas echt leuk als je je punten omhoog ziet gaan en toch minder tijd kwijt bent aan je huiswerk. Bovendien kun je na iedere les het geleerde meteen in de praktijk gaan brengen! Je breidt met deze cursus onder andere je studievaardigheden uit, je leert mindmappen en sneller lezen en beter onthouden. Super-effectieve cursus dus!

Naast de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ voor scholieren van VMBO-TL t/m VWO, is er ook een versie voor leerlingen van alle VMBO-niveaus (B-K-GL) alsmede alle leerlingen van de brugklassen. Dit betekent dus dat de brugklasleerlingen van VMBO-TL t/m VWO kunnen kiezen welke versie ze willen volgen.

Het grote verschil tussen deze twee versies is dat het leren plannen van een hele toetsweek is vervangen door het visueel huiswerk plannen. Al het huiswerk wordt visueel in een huiswerkschema gezet met gebruik van kleuren en symbolen voor de verschillende soorten huiswerk en verschillende vakken. Ook leer je tijdens ‘Snel leren = leuk leren VMBO’ sleutelwoorden uit een tekst halen als opbouw voor een mindmap.

Twijfel je over welke versie voor je geschikt is, neem dan contact met me op.

Via de volgende website van de bedenkster en vormgeefster van deze cursus kun je trouwens alvast het handige en gratis e-book downloaden vol tips voor het organiseren rondom je huiswerkplek, en slimme huiswerk- en leertips: www.studielift.nl. Dus geef je snel op voor deze slimme cursus bij Jong geleerd.

  Snel leren = leuk leren VMBO

Wil jij samen met je zoon of dochter aan de slag met bovenstaande vaardigheden? Geef je dan op voor de workshop ‘Snellezen & mindmappen’ voor volwassenen. Bij tegelijkertijd aanmelden ontvangt jouw zoon/dochter het cursusboek t.w.v. € 29,95 cadeau!

wat houdt de cursus in?

De (groeps)cursus Snel leren = leuk leren bestaat uit 6 lessen van 1 uur en is inclusief ondersteunende materialen. De cursus wordt in een klein groepje van 3-5 leerlingen gegeven, zodat ik voldoende aandacht voor iedereen heb. De volgende onderdelen komen aan bod: 

 1. Snellezen;
 2. Je leer/werkplek;
 3. Bewust leren;
 4. De voorbereiding: opbouw en structuur van teksten herkennen;
 5. Mindmappen;
 6. Werking van het geheugen;
 7. Korte- en langetermijngeheugen;
 8. Geheugentechnieken;
 9. Motivatie, interesse;
 10. Plannen van huiswerk en toetsweken;
 11. Leren leren, hoe combineer je alle vaardigheden het slimst.

Kosten en startdata

Cursus Snel leren = leuk leren €279,95 inclusief BTW, materiaal en cursusboek t.w.v. €29,95.

Als je  de introductiecursus OP WEG NAAR de brugklas al hebt gevolgd, krijg je het cursusboek t.w.v. €29,95 cadeau!

Startdata:

 • In overleg

Aanmelden kan via angela@jonggeleerd.com of bel: 06 – 24 64 26 08.

Klik eens op onderstaande button voor een youtube-filmpje van ongeveer 2 minuten voor een korte introductie over de cursus Snel leren = leuk leren.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

CONTACT

 • Burgemeester Prinsensingel 61
  4701 HK Roosendaal
 • angela@jonggeleerd.com
 • 0165-561438
 • 06-24642608

Openingstijden

 • Huiswerkbegeleiding:
  Ma t/m Wo - 13:30u t/m 17:30u
 • Workshops, cursussen en trainingen:
  Ma t/m Vr - vanaf 18:30u
  Alleen in overleg

Locatie

Copyright © 2013-2019 alle rechten voorbehouden aan Jong Geleerd.
Deze website is gerealiseerd door Argeweb Design Service.