Jong geleerd

CURSUSsen en workshops

Iedereen is en leert anders. Ik heb ervaren dat je erachter kan komen hoe jij het best slim jezelf kan zijn door te experimenteren. Er is enorm veel onderzoek gedaan naar leren en daardoor zijn er erg veel verschillende manieren voor jou om slim jezelf te zijn. Wat past er het best bij jou? Welke slimme cursus kan je helpen om je studievaardigheden te verbeteren?

Leren gebeurt overal, niet alleen op school. Er is heel veel onderzocht en geschreven over leren. Mijn trainingen en cursussen zijn een samenvatting van die wetenschappelijke kennis en met het toepassen hiervan.

Je leert hoe leren voor jou het beste werkt én je wordt tegelijkertijd een kei in experimenteren. Hierdoor ervaar je nieuwe dingen, ontdek je nieuwe kanten van jezelf én je studievaardigheden en word je steeds uitgedaagd om te blijven leren. Zo ontwikkel jij jezelf en kun jij de baas zijn over je leerproces. Handig voor school, én daarbuiten.

Op deze pagina vind je informatie over het uitgebreide cursusaanbod binnen Jong geleerd Studiecoaching, die je zeker kunnen ondersteunen bij het zoeken en uitvinden van je ideale leermix! Heb je twijfels of vragen over een bepaalde cursus? Mail dan naar Angela van de Kar: angela@jonggeleerd.com of bel 06-24642608.

Actief leren leren bij Jong geleerd

Actief leren leren

Cursus voor scholieren vanaf 3 HAVO t/m 6 gymnasium en voor studenten van MBO, HBO en universiteit. Je gaat leren werken en leren vanuit jouw eigen kwaliteiten en vaardigheden. Zodra je hier meer inzicht in hebt, ga je je leerhouding en leergedrag erop aanpassen. Want meer inzicht zorgt voor betere resultaten!

Lees verder »
huiswerkbegeleiding jong geleerd

Het obstakel dat huiswerk heet

In deze interactieve workshop vertel ik ouders vanuit mijn ervaringen hoe je middelbare scholieren kunt ondersteunen bij hun non-hobby die ‘huiswerk’ heet. Voor alle ouders die hun kinderen met hun huiswerk willen ondersteunen.

Lees verder »
Ik leer leren bij Jong geleerd

Ik leer leren

Voor kinderen vanaf 11 jaar tot jongeren en studenten in het hoger onderwijs, die vastlopen bij het leren of studeren, door bijvoorbeeld faalangst of concentratieproblemen als mogelijke oorzaken.

Lees verder »
Pre-tieners bij Jong geleerd

OP WEG NAAR de brugklas

Cursus voor kinderen uit groep 8 en die in de brugklas zitten tot aan de herfstvakantie. Aan bod komt agendagebruik, focuslezen, uitgaande mindmap maken en woordjes leren.

Lees verder »
examenplanning bij jong geleerd

Time-2-Plan-je-examen-weken

Voor alle studenten die in een examenjaar zitten of studenten met een belangrijke toetsperiode. Maak onder begeleiding vanuit je eigen inventarisatieformulier je persoonlijke en haalbare examenplanning, in 2 bijeenkomsten van 1 en 1,5 uur.

Lees verder »
snellezen

Workshop Snellezen en mindmappen

Tijdens de workshop ‘Snellezen en mindmappen’ leer je minimaal 2-4 keer sneller lezen, zonder dat dit ten koste gaat van je tekstbegrip. Hoe je je beter kunt concentreren en hoe je beter kunt onthouden. Wat zou je dan voor tijdwinst kunnen behalen tijdens je (bij)scholing?

Lees verder »