jonggeleerd.com

Huiswerkbegeleiding

Begeleid huiswerk maken bij Jong geleerd Huiswerkinstituut. Dat is 1 (groep 7/8), 2 of 3 (v.o.) middagen per week samen met mij werken aan huiswerk én aan studievaardigheden die bij elk vak van pas komen. Zoals plannen, samenvatten, structureren, begrijpend lezen en zelfstandig werken. Je maakt bij mij je huiswerk in een kleine groep met maximaal 5 lotgenoten in een rustige, huiselijke omgeving. Op vaste tijden. In alle rust, dus je mobieltje blijft uit tot je klaar bent met je huiswerk.

Samen verdelen we de leerstof en het maakwerk in behapbare stukken over verschillende dagen. Ook letten we er op dat de leerstof tot het volgende toetsmoment telkens wordt overhoord en herhaald, zodat het langer blijft hangen. Zit je in groep 7 of 8, dan is één of twee keer per week een middagje huiswerk maken onder begeleiding meestal al voldoende. Iedere keer als je geweest bent, vinken we de middag af op je persoonlijke stippenkaart.

Vóórdat je start met deze begeleiding, raad ik je aan om eerst één van de cursussen te kiezen die Jong geleerd je kan aanbieden. Als je namelijk één van deze cursussen hebt gedaan, heb je aanzienlijk minder tijd nodig om een goede huiswerkhouding te ontwikkelen, dan iemand die geen cursus heeft gevolgd.

Hoe werkt een stippenkaart?

Met de stippenkaart die in de websitewinkel te koop is, bepaal je samen met je ouder(s) of verzorger(s) wanneer je gebruik wilt maken van huiswerkbegeleiding. Vervolgens stuurt één van je ouders of verzorgers tenminste één dag van tevoren een e-mail of app-je met daarin de gewenste middag, zodat ik als begeleider weet dat je komt. De stippenkaart is 3 maanden geldig en krijg je na de eerste begeleidingsmiddag afgetekend mee naar huis, en bij een volgende bezoek wordt het weer meegenomen.                                                                                                                          

In de afspraken met jouw en je ouders ben ik flexibel; wanneer roosters veranderen, kunnen ook de tijden bij Jong geleerd Huiswerkinstituut aangepast worden. En een keer extra komen is geen punt. Uitgangspunt blijft wel dat als je in groep 7 of 8 zit, op één vaste dag en tijd naar mij toe komt, en voor het voortgezet onderwijs geldt dat voor minstens 2 middagen in de week. Je kunt met ingang van schooljaar 2018/2019 voorlopig kiezen uit maandagmiddag, dinsdagmiddag of woensdagmiddag. In de loop van het schooljaar gaat dit misschien naar 5 dagen. Afhankelijk van de vraag. Dit garandeert de structuur in mijn aanpak en zorgt ervoor dat ik je voldoende kan volgen in je ontwikkelingen.

 

Openingstijden

Voor huiswerkbegeleiding maandag tot en met woensdag van 13:30-17:30

Workshops, cursussen en trainingen

kunnen in overleg op maandag tot en met vrijdag vanaf 18:30

CONTACT

  • Toussaintlaan 44 Roosendaal 4707NB
  • angela@jonggeleerd.com
  • 0031-165561438
  • 06-24642608

Copyright © 2018 alle rechten voorbehouden door angela@jonggeleerd.com            Algemene voorwaarden          Privacyverklaring