Alle teksten de baas

Je bent Alle teksten de baas als je goed begrijpend kunt lezen. Tijdens deze training worden basisvaardigheden versterkt, zoals o.a. uitbreiding van de woordenschat. Om een tekst goed te kunnen begrijpen is het namelijk belangrijk om 90% van de woorden uit de tekst te kennen en te begrijpen.

Over de training

In deze training leer je in 6 stappen hoe je op een gemakkelijk manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden.

Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd. Daardoor begrijp je de tekst en kun je deze beter in je eigen woorden navertellen. Dit zorgt voor meer overzicht en inzicht van de teksten.

De inhoud is zeer praktisch ingericht, met aan het eind van iedere les een huiswerkopdracht, om het geleerde thuis te gaan oefenen.

Voor wie

Alle teksten de baas is geschikt voor alle scholieren vanaf de groepen 5 van de basisschool tot en met de laagste klassen van het voortgezet onderwijs.

Deze training zet ik ook altijd in als bijles voor begrijpend lezen.

doel van de training

De training is vooral bedoeld om iedereen die moeite heeft met het begrijpen van teksten uiteindelijk meer zelfvertrouwen te geven om allerlei teksten te lezen én te begrijpen. 

Hierdoor wordt je kennis over de wereld uitgebreid!

Dit doel wordt behaald aan de hand van 6 stappen, die je leren hoe je op een gemakkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden.

Na 2 lessen kunnen de kinderen de 6 stappen al toepassen. Daarna is het een kwestie van oefenen, zodat ze er de rest van hun leven profijt van hebben.

hier ga je o.a. mee aan de slag

Deze training kan ook individueel gegeven worden. Dan zijn het 6 lessen van 1 uur.

Wat kost deze training?

Alle teksten de baas kost €350,- inclusief alle materialen, in een groepje van 2 of 3 leerlingen. (individueel: €420,-). Klik op onderstaande knop, en kijk in de agenda wanneer er weer een training start.

Hoe kan ik aanmelden?

Je kunt je op ieder moment van het jaar aanmelden. Via Facebook kondig ik aan wanneer er weer een groepje start. Een individueel traject is één van de mogelijkheden.

ALLE TEKSTEN DE BAAS - JgS trainingen

achtergrond

Deze training werd ontwikkeld door Cindy Cornelisse van Op de Rit, en wordt alleen gegeven door gecertificeerde trainers.

Op haar website kun je een gratis oefening voor Loco Begrijpend Lezen vinden, voor kinderen uit de bovenbouw.

mijn visie

elke niet gestelde vraag is een gemiste kans

Volg mij op de volgende kanalen

route